سال گذشته هم از نظر تولید و هم صادرات نخود شرایط بسیار مناسبی داشتیم و افزایش عملکرد و تولید محصول نخود باعث شد میزان صادرات این محصول نیز به حدود ۹۶ هزار تن برسد.
وی این میزان صادرات را در حدود ۲۰ سال گذشته بیسابقه دانست و عنوان کرد: تنها در سال ۱۳۸۱ میزان صادرات نخود کشور به ۱۳۹ هزار تن رسید و پس از آن طی برخی سالها با ممنوعیت صادرات مواجه بودیم. سپس با از سرگیری صادرات میزان آن ابتدا از حدود هفت، هشت هزار تن آغاز شد و در نهایت سال گذشته صادرات ۹۶ هزار تنی را شاهد بودیم.
رئیس شورای ملی نخود، سه کشور عراق، افغانستان و پاکستان را خریداران اصلی نخود ایرانی اعلام کرد و یادآور شد: خوشبختانه بازارهای جهانی این محصول در حال گسترش است، بگونهای که امیدواریم صادرات به کشورهای آسیای شرقی، سریلانکا و ازبکستان را نیز داشته باشیم. ضمن اینکه درخواست برای خرید نخود ایرانی از سوی کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز افزایش یافته است.
به گفته مرادی، در سفر اخیر سفیر بنگلادش به کرمانشاه و طی رایزنیهایی که صورت گرفت این امیدواری وجود دارد که نخود ایرانی به این کشور نیز صادر شود.
وی خاطرنشان کرد: در کنار افزایش تقاضا در بازارهای جهانی، در داخل کشور نیز اقدامات بسیار خوبی از سوی فعالین بخش نخود در حوزه سورتینگ، بوجاری، بستهبندی و … صورت گرفته که توان رقابتی ما را در بازارهای جهانی افزایش داده است.