عشق فرهاد به شیرین و عشق مجنون به لیلی پس از صدها سال از لابه لای اشعار این بزرگ شاعر ایرانی برای ما به یادگار مانده و جاودانه شده؛ شاعری که اهل گنجه ایرانِ قدیم است و مادرش از اشراف کُردزبان ایرانی است. شاعری که به ادبیات عاشقانه جان داد و ادبیات عاشقانه ایرانی وامدار اشعار زیبا و دلنشین اوست. شاعری به نام «حکیم نظامی گنجوی»
«حکیم» میگفتنش چون در علوم زمان خود از جمله علوم ادبی، نجوم، فلسفه، فقه، کلام و زبان و عرب و… از سرآمدان بود، اما جدای از دانش عمیق او، آنچه نظامی را در تاریخ جاودانه کرد اشعار زیبا و بویژه دیوان های عاشقانه اوست.
مخزن الاسرار، خسرو و شیرین، لیلی و مجنون، هفت پیکر و اسکندرنامه که به «خمسه نظامی» معروف شده گنج گرانبهایی است که نظامی از خود به جای گذاشته تا زبان و ادب فارسی را برای همیشه مدیون خود کند.
با جدا شدن بخش هایی از ایران زمین، گنجه هم از ایران جدا و جزیی از کشور آذربایجان امروزی شد و حالا آنان مدعی مالکیت یکی از سرمایه های ارزشمند ایران زمین یعنی حکیم نظامی گنجوی شده اند، درحالیکه تمام اشعار و آثار نظامی به زبان شیرین فارسی است و این شاعر ایرانی در تمام اشعار و آثارش ایرانی بودن و فارسی بودن خود را فریاد میزند.
برای حفظ و حراست از سرمایه های ایران زمین باید هر از چندگاهی به یاد خودمان و مردمان دیگر سرزمین ها بیاوریم که شعرا و دانشمندان و علمای ایرانی قابل مصادره نیستند و این بزرگ مردان ریشه در آب و خاک ایران زمین دارند و در آثارشان عرق و ارادتشان را به ایران زمین و زبان پارسی بارها و بارها نشان داده اند، در همین راستا و به بهانه این یادآوری، امروز جشنی برای بزرگداشت این شاعر پارسی زبان ایرانی در کرمانشاه برگزار شد، جشنی که با همکاری سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برگزار شد تا نشان دهد همه برای حفظ سرمایه های ایرانی در کنار هم هستند.