۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

  • شناسه : 1359
  • 08 اکتبر 2021 - 8:08
  • ارسال توسط :
  • نویسنده : محمد حقیقی راد
  • منبع : پایگاه خبری تحلیلی استان پنجم
وکلا یکی از بال‌های فرشته عدالت هستند
وکلا یکی از بال‌های فرشته عدالت هستند

وکلا یکی از بال‌های فرشته عدالت هستند

شامگاه روز چهارشنبه مورخ چهاردهم مهرماه ۱۴۰۰ افرادی ناشناس با سوء قصد به جان دکتر بهروز رستمی رئیس کانون وکلای دادگستری کرمانشاه،با ضربات متعدد چاقو ایشان را مجروح نموده و از محل متواری شدند.خوشبختانه در حال حاضر وضعیت جسمانی ایشان مناسب و مساعد می باشد.

محمد حقیقی راد (پايگاه تحلیلی خبری استان پنجم)_وکلا یکی از بال‌های فرشته عدالت هستند که بار اصلی دفاع از حق و مبارزه با باطل و یار کمکی قضات در پرونده‌های مدنی و کیفری را برعهده دارند. با وجود آنکه این خدمت گزاران هر روز با تمیز حق شهروندان سروکار دارند اما کمتر در مورد حقوق آنان سخن گفته می‌شود.
حجم بالای کار و حواشی و مسئولیت‌های سنگین کار حقوقی، وکالت را در ردیف مشاغل پرفشار و سخت قرار می‌دهد، در حالی که این متخصصان حقوقی که آشنایی کاملی با قوانین دارند، هیچ گاه چنان‌که در جست‌وجوی حقوق شهروندان هستند پیگیر حقوق خود نبوده‌اند. نقش منحصر به فرد و حساس وکیل در خط مقدم نظام قضایی و تامین اهداف بزرگی چون احراز و اجرای حق و عدالت و دفاع از بی گناهان و مظلومان جامعه در همه حکومت‌ها مستلزم نگاهی ویژه به این مقام داشت
حال متاسفانه شامگاه روز چهارشنبه مورخ چهاردهم مهرماه ۱۴۰۰ افرادی ناشناس با سوء قصد به جان دکتر بهروز رستمی رئیس کانون وکلای دادگستری کرمانشاه،با ضربات متعدد چاقو ایشان را مجروح نموده و از محل متواری شدند.خوشبختانه در حال حاضر وضعیت جسمانی ایشان مناسب و مساعد می باشد.
روابط عمومی کانون وکلای دادگستری کرمانشاه ضمن محکومیت شدید این واقعه،از مسئولین قضایی کرمانشاه تقاضای پیگیری جدی موضوع و شناسایی عوامل این جنایت در اسرع وقت و همچنین چاره اندیشی در خصوص امنیت شهروندان به ویژه وکلای دادگستری را دارد اما باید گفت آری که جناب رستمی ریاست محترم کانون وکلای کرمانشاه از این سو قصد جان سالم به در برد اما بايد گفت که از سال گذشته تا کنون ظرف شش ماه دو سو قصد به جان وکلا شد که یکی از آنها به فوت سرکار خانم پریوش ظفری در درب دادگستری استان کرمانشاه منجر گردید حال سوال اینجاست که چرا مقامات و مسئولین و نمایندگان مجلس نسبت به این موضوع و امنیت جانی و حرفه ای وکلا ورود نمی کنند و فقط به فکر ازدیاد جمیعت وکلا بوسیله طرح تسهیل کسب و کار در جامعه هستند بدون آنکه ظرفیت های اولیه این حرفه را که همان امنیت جانی و حرفه ای است را تامین کنند
حال متاسفانه با چنین وضعیتی که وکلا نمی توانند با امنیت و آرامش خاطر و فارغ از هرگونه دغدغه ذهنی، فکری، درونی، بیرونی با بی‌طرفی کامل رسالت حرفه خود را ادا کند و جامعه وکالت باید از تدابیری برخوردار باشند که در برگیرنده بسته کاملی است که تدابیر حمایتی تنها بخشی از آن است.
متاسفانه قانون‌گذار ما هیچ تفاوتی بین وکلا و سایر مشاغل نگذاشته است این در حالی است که در اغلب قوانین خارجی در ذیل فصلی مستقل مواردی از حمایت کیفری از وکلا پیش‌بینی شده است.
 امنیت روانی یک وکیل از اهمیت بسیاری برخوردار است، در هنگام دفاع در محکمه قضایی، وکلا باید از امنیت روانی بالایی برخوردار باشد. این امنیت به ویژه در پروند‌ه‌های سنگین و پرونده‌هایی که مربوط به افراد خاص است و خلاصه اینکه باید امنیت جسمی و روانی وکیل تامین شود تا آنان بتوانند به وظایف خود عمل کنند.
با توجه به آنچه کارشناسان مورد تاکید قرار دادند، تامین امنیت، یکی از دغدغه‌هایی است که وکلا با آن روبه‌رو هستند. امنیت برخی از صاحبان مشاغل حقوقی بالاخص حرفه وکالت در معرض تهدید جانیان و مجرمان قرار دارد. اگرچه اقداماتی برای تامین این امنیت انجام شده است اما این اقدامات کافی به نظر نمی‌رسد. یکی دیگر از نکاتی که کارشناسان مورد تاکید قرار دادند، ضرورت توجه به امنیت روانی وکیل است؛ در حالی که معمولا امنیت به جنبه فیزیکی آن منحصر می‌شود، به نظر می‌رسدبطور قطع تامین امنیت روانی وکلا هم اهمیت ویژه‌ای دارد. امنیت روانی از اهمیت بسیاری برخوردار است، در هنگام دفاع از موکلان خویش، وکیل باید از امنیت روانی بالایی برخوردار باشد.
اگر قوانین حمایتی و مؤثری در خصوص تأمین امنیت جانی وکلای دادگستری وجود داشت و از طرفی فرهنگ‌سازی لازم در خصوص نقش و جایگاه وکلای دادگستری در فرایند رسیدگی‌های قضایی توسط رسانه ملی صورت می‌گرفت و هجمه های کمتری متوجه وکلای دادگستری می‌شد، بی‌شک امروز شاهد حدوث چنین وقایع تلخی نبودیم.
متأسفانه امروز با پدیده‌ای روبرو هستیم که امنیت جانی وکلای دادگستری را مستقیماً هدف قرار داده و وکلای دادگستری را به عنوان قشری که دچار بیشترین بزه دیدگی در رابطه با حرفه خویش هستند در زمره آسیب پذیر ترین طبقات اجتماعی قرار داده است.
متأسفانه هیچ اقدام پیشگیرانه یا واکنش مؤثری نیز در این خصوص از ناحیه مراجع ذی ربطی که عهده دار تأمین امنیت شهروندان و مسوول پیشگیری از وقوع چنین حوادثی هستند صورت نمی‌گیرد و همین امر منتهی به تجری افرادی می‌شود که در این خصوص نیات پلیدی در سر می‌پرورانند.
انتظار می رود مقامات حاکمیتی و بالاخص نمایندگان محترم مجلس به موضوع امنیت شغلی و جانی وکلا ورود کنند و آن را از دسته مشاغلی که صرفا جزء مشاغل تجاری که زیر شمول طرح تسهیل صدور مجوز کسب و کار هستند خارج بکنند و بدون هیچ تبعیضی، چتر حمایتی قانون را بر سر وکلای دادگستری نیز تابعنوان قشری که بواسطه حرفه خویش در معرض آسیب قرار دارند بگسترانند و الزاماتی را پیش بینی نمایند تا حرمت وکلای دادگستری و جایگاه و نقش ایشان در مقام دفاع حفظ شده و براحتی خدشه دار نشود
به هر حال با به شهادت رسیدن یکی از وکلا کرمانشاهی و سو قصد نابه فرجام ریات محترم کانون وکلای استان موید این مطلب است که در دفاع از موکلان خود باید حمایت‌های بیشتری برای وکلا که بالهای فرشته عدالت هستند تدارک دیده شود.

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*